Milan Dijkstra 

 

Oprichter / Leefstijlcoach ‘Your Life Rules’ 

Ik ben Milan Dijkstra, 29 jaar en geboren in Hoensbroek (Zuid-Limburg). Door mijn interesse in leefstijl en voeding ben ik na de middelbare school in Nijmegen de HBO opleiding ‘Sport, Gezondheid en Management’ (tegenwoordig Sportkunde) gaan volgen. 

Na mijn opleiding heb ik diverse projecten in de bouwsector gedaan, maar ik kwam erachter dat mijn passie echt bij sport en bewegen ligt. Dus ben ik als personal trainer in een afslankstudio vrouwen gaan begeleiden naar een gezondere leefstijl.
Het is voor mij belangrijk om doelen te stellen in mijn leven, ook al zijn dit kleine doelen die leiden naar dat grotere doel. Dit houdt het leven uitdagend en gevarieerd. 

Zo ben ik onlangs weer gaan studeren en heb ik in oktober 2018 mijn leefstijlcoach certificaat behaald. Ik coach mensen met de CooL leefstijlinterventie (Coaching op Leefstijl) in Zuid-Limburg via het project healthyLIFE en ben daarnaast ook werkzaam als sportformateur en combinatiefunctionaris bij gemeente Beek. Ik ga zo veel mogelijk met de (elektrische) fiets naar mijn werk.   

Ik sport zo’n 3x per week: fitness, fietsen en hardlopen. Hardlopen staat daarbij op nummer één. 
Vorig jaar liep ik mijn eerste marathon, in Amsterdam en in oktober 2019 staat de marathon van Keulen op het programma. 
 
Ik heb ook een dieptepunt gekend in mijn leven, want in 2012 heb ik een psychose gehad. Dit kwam achter af gezien doordat ik te veel hooi op mijn vork nam en op het verkeerde moment harddrugs heb gebruikt. Ik werkte bijna fulltime in een sportwinkel en deed daarnaast vrijwilligerswerk in een poppodium. Ik sliep weinig en ging maar door en door. Mijn leefstijl was toen der tijd niet zo best.
Het was een zware en vooral geen fijne periode, voor zowel mezelf als mijn omgeving niet. Maar hierdoor ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is om in balans te blijven. 

Door mijn ervaringen hoop ik andere mensen te kunnen inspireren en te helpen naar een bewuste en gezonde leefstijl.  

Serge Meulenberg

Oprichter / Gastheer / Ervaringsdeskundige

Ik ben Serge Meulenberg, 30 jaar en geboren in Brunssum (Zuid-Limburg).
Door mijn ervaring met klachten als angst en depressieve gedachten weet ik dat het leven niet altijd even gemakkelijk is. Op mijn 22ste kreeg ik op mijn toenmalige stage een paniekaanval, die zich ontwikkelde in een angst/paniek stoornis ofwel burn-out.

Van een jonge gast die graag muziek maakte, fanatiek deed sporten en energiek in het leven stond bleef weinig meer over. Ik trok me terug, kwam in een uitkeringssituatie te zitten en vermeed steeds meer dingen. Ik voelde me afhankelijk en kon zelf geen beslissingen maken. 
Na jaren verschillende GGZ trajecten te hebben doorlopen en twee jaar anti-despressiva te hebben geslikt, kwam ik erachter dat dit voor mij niet de oplossing was. 

Ik ben erachter gekomen dat ik het zelf moet doen. Al gebruik ik niet graag het woord “moet”, in dit geval moest er wel degelijk iets gebeuren om me beter te gaan voelen. 
Dus probeer ik ook nu nog elke dag mijn angsten te overwinnen, want hoe zonde is het als je niet alles uit jezelf haalt wat erin zit.

Dit doe ik onder andere door wekelijks te sporten, bewust te eten en te gaan werken. Maar dit alles op een tempo dat bij mij past en bovenal niet te vergeten te ontspannen en leuke dingen te doen. 

Tijdens het verblijf in Leefstijlhotel wil ik de gasten het graag naar hun zin maken door ze een gastvrije ontvangst te geven. Daarnaast zet ik mij in om de gast gedurende het verblijf zich op zijn gemak te laten voelen en samen met de leefstijlcoaches smakelijke maaltijden neer te zetten.