In Balans

'In Balans' is een leefstijl activeringstraject die er op is gericht om mensen die in een kwetsbare positie zitten sterker in de maatschappij te laten staan.


Wat maakt ons traject uniek?

'In Balans' is ontstaan uit ervaringsdeskundigheid. Het samenbrengen van gelijkgestemde, het creëren van een veilige en positieve sfeer en het geloof dat ieder individu kan groeien met de juiste kennis, tools en begeleiding.


Kwaliteit staat bij ons bovenaan, daarom wordt er gewerkt in kleine groepen. Ieder individu krijgt bij 'In Balans' de aandacht die hij of zij verdient om te groeien tot een sterkere persoonlijkheid om de beste versie van zichzelf te worden.


Dit alles doen we samen met een sterk, ambitieus en gemotiveerd team om zorg te dragen dat iedere deelnemer die meedoet aan 'In Balans' een duurzame gedragsverandering doormaakt.


Om deze gedragsverandering door te kunnen zetten is het van belang dat ketenpartners ons kunnen vinden. Deze samenwerking is belangrijk om ieder individu in zijn persoonlijke ontwikkeling de juiste ondersteuning te kunnen bieden.


'In Balans' is een initiatief van Stichting Leefstijl en Vitaliteit.

Pilot Gemeente Heerlen

Op dit moment zijn we bezig met een pilot binnen Gemeente Heerlen. Deze pilot is gericht op mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt met als doel om deze groep op een positieve manier te activeren. 

En we mogen nu al stellen dat we een succesverhaal in handen hebben. De eerste groep bestond uit 10 deelnemers, waarvan ze allemaal het half jaar traject hebben afgemaakt. Naast dat deze individuen een hechte groep zijn geworden, hebben we ze o.a. zien groeien op sociaal & mentaal vlak en staan positiever in het leven. Een groot deel van de groep staat nu open om te participeren in de maatschappij en één ieder werkt toe naar vervolgstappen op zijn of haar eigen niveau.

Deze pilot wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het programma

We hebben een uniek leefstijlprogramma van 6 maanden ontwikkeld waarmee jij patronen leert doorbreken en daardoor een betere balans en meer eigen regie gaat vinden. 

Ons programma bestaat uit een kennismakingsgesprek, een 3-daagse kickstart en vervolgprogramma. Hieronder volgt meer informatie over deze verschillende onderdelen. 

Hoe ziet het programma eruit?

1. Het kennismakingsgesprek

Wij van Leefstijlhotel Limburg vinden persoonlijke aandacht erg belangrijk. Daarom beginnen we ons leefstijlprogramma met een kennismakingsgesprek waarbij we elkaar leren kennen. We bespreken samen  waarom je deel wil nemen aan 'In Balans' en bijvoorbeeld ook wat jouw korte en lange termijn doelen kunnen zijn.  
Het intakegesprek duurt +/- 45 minuten.

2. De 3-daagse Kickstart

Daarna verblijf je drie dagen in het Leefstijlhotel op een mooie en rustgevende locatie in Limburg.  

Tijdens je verblijf in het Leefstijlhotel Limburg ontdek je hoe jij jouw leefstijl en vitaliteit kunt verbeteren én wat jij echt belangrijk vindt. Een positieve en ontspannen setting draagt bij aan dit veranderproces. 
 
Deze 3 daagse is het startschot voor jouw veranderproces. We gaan zowel individueel als samen aan de slag op gebied voeding, koken, bewegen, balans vinden tussen stress, ontspanning en inspanning, slapen, mindset en gedragsverandering.

Gediplomeerde leefstijlcoaches zijn gedurende de training aanwezig om jou intensief te coachen en begeleiden. 


Wat is inbegrepen?
- 2 overnachtingen op locatie
- 2 x ontbijt
- 2x lunch
- 2x diner
- Koffie, thee en water 
- Fruit en verantwoorde snacks
- Alle trainingsworkshops 

3. Het vervolgprogramma

Tijdens de 3-daagse training heb je handvatten gekregen om thuis verder te gaan met je veranderproces. Om te voorkomen dat je terugvalt in oude patronen bieden we je gedurende 6 maanden zowel individuele coachingsgesprekken als groepssessies aan. Zo kun je dat wat je hebt geleerd tijdens je verblijf daadwerkelijk toepassen en verdiepen. De leefstijlcoaches blijven je hierin ondersteunen en coachen. 

In totaal bestaat het vervolgprogramma uit 10 individuele gesprekken en 9 groepssessies van 90 minuten. Elke groepsessie heeft een ander thema, denk hierbij aan de onderwerpen stress & ontspanning, voeding & bewegen en zingeving. Tijdens deze sessies inspireren we elkaar en geven we antwoord op jouw vragen. 
Dit alles gaat ervoor zorgen dat jij je korte en lange termijn doelen ook daadwerkelijk gaat behalen.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?