Het Leefstijlteam

 

Milan Dijkstra 

 

Oprichter / Leefstijlcoach ‘Your Life Rules’ 

Ik ben Milan Dijkstra, 29 jaar en geboren in Hoensbroek (Zuid-Limburg). Door mijn interesse in leefstijl en voeding ben ik na de middelbare school in Nijmegen de HBO opleiding ‘Sport, Gezondheid en Management’ (tegenwoordig Sportkunde) gaan volgen. 

Na mijn opleiding heb ik diverse projecten in de bouwsector gedaan, maar ik kwam erachter dat mijn passie echt bij sport en bewegen ligt. Dus ben ik als personal trainer in een afslankstudio vrouwen gaan begeleiden naar een gezondere leefstijl.
Het is voor mij belangrijk om doelen te stellen in mijn leven, ook al zijn dit kleine doelen die leiden naar dat grotere doel. Dit houdt het leven uitdagend en gevarieerd. 

Zo ben ik onlangs weer gaan studeren en heb ik in oktober 2018 mijn leefstijlcoach certificaat behaald. Ik coach mensen met de CooL leefstijlinterventie (Coaching op Leefstijl) in Zuid-Limburg via het project healthyLIFE en ben daarnaast ook werkzaam als combinatiefunctionaris bij gemeente Beek. Ik ga zo veel mogelijk met de (elektrische) fiets naar mijn werk.   

Ik sport zo’n 3x per week: fitness, fietsen en hardlopen. Hardlopen staat daarbij op nummer één. 
Zo liep ik twee marathons: mijn eerste marathon (in 2018) in Amsterdam en in oktober 2019 de tweede (de marathon van Keulen). 
 
Ik heb ook een dieptepunt gekend in mijn leven, want in 2012 heb ik een psychose gehad. Dit kwam achter af gezien doordat ik te veel hooi op mijn vork nam en op het verkeerde moment harddrugs heb gebruikt. Ik werkte bijna fulltime in een sportwinkel en deed daarnaast vrijwilligerswerk in een poppodium. Ik sliep weinig en ging maar door en door. Mijn leefstijl was toen der tijd niet zo best.
Het was een zware en vooral geen fijne periode, voor zowel mezelf als mijn omgeving niet. Maar hierdoor ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is om in balans te blijven. 

Door mijn ervaringen hoop ik andere mensen te kunnen inspireren en te helpen naar een bewuste en gezonde leefstijl.  

Manon Bastens

Holistisch Leefstijl-Vitaliteitscoach en trainer 'Ben & Beleef Coaching' 

Ik Manon Bastens, 56 jaar en geboren in Maastricht (Zuid-Limburg) ben Holistisch Leefstijl-, VitaliteitsCoach en trainer. Mijn uitdaging is om jou te helpen bij het vinden van je nieuwe IK. Een ‘IK’ die een gezonder en vitaler leven leidt en zich energieker, blijer en gelukkiger voelt. Daardoor kun je veel beter focus leggen op de dingen die jij belangrijk vindt in jouw leven. Je zult leren om vanuit jouw kern te leven. 


Mijn sterkste punt is dat ik vanuit een hele rustige, warme basishouding verbinding maak met mensen. Dat geeft een band van vertrouwen van waaruit ik jou, in alle rust zal begeleiden en ondersteunen. De manier waarop ik dat doe is het gevolg van mijn persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ik heb, met veel plezier en passie, meer dan 30 jaar als begeleider en later als leidinggevende, in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt, met en voor mensen. Maar de werkdruk werd hoger, visies veranderde, er volgde reorganisaties en mijn functie inhoud werd anders. 


Ik voelde mij niet meer voldoende verbonden met mijn werk. Ik gaf, zoals altijd, niet op, ik werkte hard en bleef positief ingesteld. Niet zeuren, schouders eronder en door, door en door…… Natuurlijk bleef dit niet goed gaan. Ik had slechte eet en leefgewoontes. Werkte veel te hard, maakte lange dagen, sportte niet, nam te weinig ontspanning en nachtrust. Ik was chronisch vermoeid en veel te zwaar. Uiteindelijk kwam ik in 2016 tot stilstand. 


Een kruispunt in mijn leven. Tijd voor drastische beslissingen. Ik stapte uit de zorg en sloeg een andere weg in. Ik ging studeren en mezelf verder ontwikkelen. Volgde een HBO opleiding tot Gezins & KinderCoach, daarop volgde de Post-HBO opleiding Integraal Leefstijl & VitaliteitsCoach en dit jaar ronde ik de Professionele Leefstijl Trainers opleiding af. Het waren 3 geweldige jaren waarin ik zelf behoorlijk door de wasstraat ben gegaan. Onzekere jaren, maar vooral ook jaren van mezelf her-ontdekken. En hoe dichter ik bij mezelf kwam hoe groter mijn vertrouwen werd dat ik de juiste keuzes maakte. Ik mocht groeien, zowel fysiek als mentaal, sociaal-emotioneel en op het vlak van zingeving. En het allerbelangrijkste is dat ik mij bewust werd dat wat er ook gebeurd ik zelf altijd de regie heb. Het was een groot cadeau aan mezelf!  Gebeurtenissen afsluiten door er een deksel op te doen is definitief verleden tijd. Want alles mag er zijn! En al die ervaringen zet ik in als coach. 


Tijdens je verblijf in het Leefstijlhotel Limburg zal ik, samen met mijn collega’s, jou een onvergetelijk verblijf laten ervaren en ondersteun en inspireer ik jou op je pad naar verandering ten aanzien van jouw leefstijl en vitaliteit.

Victor Sánchez

Verpleegkundige / Begeleider

Ik ben Victor Sánchez, 64 jaar,  geboren in Spanje van nature een inspirator. Grote veranderingen in mijn leven laten me steeds zien dat een mens in staat is om steeds opnieuw te beginnen, om te herleven in een nieuwe functie of situatie. Dat begon al toen ik 10 jaar was en we met het hele gezin naar Nederland verhuisden. Binnen 4 jaar was ik ingeburgerd zonder cursus en zonder Nederlands sprekende ouders maar vanuit een natuurlijke drang om me aan te passen om te overleven. 

 

Later studeerde ik verpleegkunde in het ziekenhuis, ik leerde Spaanse les geven en  ontwikkelde de ‘gave’ om te schrijven en om kennis en motivatie over te dragen aan anderen. In mijn loopbaan heb ik een uitvinding gedaan ter valpreventie van ouderen in het verpleeghuis, ik hielp jonge aidspatiënten met het zelf voorbereiden van hun eigen dood en coachte professionals om met deze doelgroep om te gaan. 

 

In de laatste 15 jaar ben ik als verpleegkundige veel bezig geweest met wondzorg en borstkanker en met leiding geven aan een team binnen een kleine zorggroep. Mijn nieuwste uitdaging is om als kwaliteitsmanager, samen met het bestuur, de zorg(processen) naar een hoger level te tillen.

 

Mijn grootste passie is het Spaanse lesgeven aan (hoogbegaafde) kinderen en aan volwassenen van alle leeftijden. Deze passie heb ik ‘vertaald’ in mijn lesboek die door heel Nederland wordt gebruikt. Ik begeleid ook studenten op studiereis naar Spanje en geef af en toe les op Ibiza. Voor dat doel ontwikkel ik workshops mindfulness om cursisten te helpen met het verbeteren van de concentratie en om te relaxen.

In mijn sociale omgeving zijn er regelmatig (jonge) mensen die mij advies vragen bij moeilijke persoonlijke kwesties omdat ik goed kan luisteren, eerlijk en oprecht ben en iedereen in de eigen waarde laat.

 

Allemaal dingen die me energie geven ondanks een aantal dieptepunten in mijn leven: darmkanker, echtscheiding, levensbedreigende medische problemen, pesterijen in werkomgeving en het verlies van lieve mensen uit mijn sociale en persoonlijke omgeving.

Ik wil “jong” sterven maar wel zo lang mogelijk leven en mooie dingen blijven doen. Onder meer mensen inspireren en laten zien dat de kracht in jezelf zit. Het is een kwestie van die kracht te zoeken, te vinden en te gebruiken. Dat is mijn ervaring en dat wil ik delen in dit fijne team en met jou.

 

Voor mij is opgeven geen optie, leeftijd speelt geen rol [dat is iets voor oude wijn en kaas ;-) ]. 

Kan niet bestaat niet. Veel mensen hebben in deze maatschappij te weinig ‘een eigen leven’ omdat ze geleefd worden door deze consumptiemaatschappij; het gaat vaak om geld verdienen en kuddegedrag. 

 

Mijn visie is dat elk mens een individu is, uniek is en in staat is of moet zijn om eigen keuzes te maken. Om daarmee het beste uit zichzelf te halen. Om je leefstijl zelf te bepalen en te groeien in je leven. En soms heb je daarbij een beetje hulp nodig, een duwtje in de rug. Dat kunnen wij voor je doen!

Serge Meulenberg

Mede-oprichter / Gastheer / Begeleider

Ik ben Serge Meulenberg, 31 jaar en geboren in Brunssum (Zuid-Limburg).
Door mijn ervaring met klachten als angst en depressieve gedachten weet ik dat het leven niet altijd even gemakkelijk is. Op mijn 22ste kreeg ik op mijn toenmalige stage een paniekaanval, die zich ontwikkelde in een angst/paniek stoornis ofwel burn-out.

Van een jonge gast die graag muziek maakte, fanatiek deed sporten en energiek in het leven stond bleef weinig meer over. Ik trok me terug, kwam in een uitkeringssituatie te zitten en vermeed steeds meer dingen. Ik voelde me afhankelijk en kon zelf geen beslissingen maken. 
Na jaren verschillende GGZ trajecten te hebben doorlopen en twee jaar anti-despressiva te hebben geslikt, kwam ik erachter dat dit voor mij niet de oplossing was. 

Ik ben erachter gekomen dat ik het zelf moet doen. Al gebruik ik niet graag het woord “moet”, in dit geval moest er wel degelijk iets gebeuren om me beter te gaan voelen. 
Dus probeer ik ook nu nog elke dag mijn angsten te overwinnen, want hoe zonde is het als je niet alles uit jezelf haalt wat erin zit.

Dit doe ik onder andere door wekelijks te sporten, bewust te eten en te gaan werken. Maar dit alles op een tempo dat bij mij past en bovenal niet te vergeten te ontspannen en leuke dingen te doen. 

Samen met de collega's van Leefstijlhotel Limburg zet ik mij in om de gast zich gedurende het verblijf op zijn gemak te laten voelen en een mooi en inspirerend programma te verzorgen.

Frans Slowikowski

Gastheer / Begeleider

Ik ben Frans Slowikowski 60 jaar en geboren in Schinveld (Zuid-Limburg). Als groepsbegeleider ben ik al 35 jaar werkzaam in de gehandicapte zorg waar ik jongeren met een licht verstandelijke beperking begeleid.
Mijn vriendin is Leefstijl en Vitaliteits Coach en daardoor ben ook ik mijn leefstijl gaan veranderen. In het begin was ik erg sceptisch over al haar nieuwe ideeën, vooral het anders eten was een ver van mijn bed show. Toch besloot ik samen met haar volgens het Oervoeding principe te gaan eten. Dit beviel heel goed. Ik viel af zondere enige inspanning en voelde me veel energieker. Sporten deed ik altijd al, dus meer gaan bewegen was geen probleem.
Mijn positieve ervaring hiermee wil ik graag overdragen aan de gasten in het Leefstijlhotel Limburg. 
Door mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan om voor groepen te koken en daarnaast vind ik gezond koken ook heel erg leuk. Dus tijdens het verblijf in het Leefstijlhotel Limburg kunnen jullie mij o.a. in de keuken vinden. 
Humor is voor mij heel belangrijk. Het is een uitlaatklep van emoties en vermindert stress. Lachen werkt aanstekelijk, verbindt en draagt bij aan een goede sfeer.
Met deze ingrediënten wil ik van meerwaarde zijn binnen ons team.

Heb je vragen of suggesties? Neem contact met ons op!